Dag 3: Takt og tone på Otterøya

Sang og musikk er en viktig del av øysamfunnet Otterøya. Da blir oppgavene deretter.

– Å herrlighet?!? Hva i all verden er dette?

«Farmen-Morten» ser rimelig pionrød ut der han står ved Lokkarn. Med fri utsikt mot den ganske nøyaktig 40 år gamle brua har han nettopp fått et hint om hva dagens oppgave består av. Midt mellom agentene denne vakre høstdagen ligger nemlig et antrekk barskingen neppe har et spesielt personlig forhold til.

Et svart, et rosa og et lyseblått tutu-skjørt tyder på at de tre agentene neppe skal benytte Otterøy-besøket til grottevandring eller tvekamp med øks.

– Sang, dans og koreografi til Otterøysangen – skrevet av Arne Moen, kunne regiansvarlig Terese Moe Dahle melde.

To av tre agenter jublet. Du kan jo gjette hvem som ikke gjorde det.

Not og nøter

Fisk og fiske er naturlig nok viktig for et øysamfunn. Dermed var det ikke unaturlig at dagens aktivitet var nettopp fisking.

Stedet var Finnanger, der Hans Finnanger stilte «Otterøybuen» til disposisjon for agentene – og selv om det neppe var noen reell fare for spesielt store fangster, tok det faktisk ikke mange minuttene før konkurransen fikk en vinner.

Vinneren var selvsagt May-Britt – igjen – og hun fikk dermed eksperthjelp fra Ina «Ballerina» Dahl.

Folksom avstemming

Agentene fikk på forhånd bistand fra det lokale skolekoret og korpset. Siden Petter vant utfordringa på Jøa, fikk han velge medhjelpere først – og valgte til slutt den yngste gruppa i koret. May-Britt fikk den eldste gruppa, mens Morten fikk hjelp fra korpset på Otterøya.

Øvingene foregikk på Nye Heimen, og stemninga var spent foran urpremieren på Oppvekstsenteret samme kveld. Her fikk folket i salen kåre vinneren, som til slutt ble…

PETTER!

Se alle sendingene fra Otterøya her