Dag 8: Rock og sagflis

Visjonsreisen endte der det hele skal bygges fra.

I åtte dager har vi reist rundt om i det som skal bli nye Namsos kommune. Vi har «jabba, hussert å snakka toill», vi har vært på steder vi aldri har vært, vi har snakka, vi har filma og vi har sugd til oss inntrykk.

Vi har besøkt åtte grender fordelt på fire kommuner (Lund er per dags dato en del av Nærøy), vi har lagd 31 livesendinger, streamet rundt 15 timer med innhold – og blitt ekstra godt kjent med nesten 50 lokale hjelpere.

Og vi har lært. Du verden, som vi har lært.

Stablet på beina

Starten på slutten fant sted midt i sentrum av Namsos – på den nye Festplassen. Her møtte også ordførerne Arnhild Holstad, Trygve Sandvik og Steinar Lyngstad i henholdsvis Namsos, Fosnes og Namdalseid kommuner; en trio som også var dommere under visjonsreisens aller siste konkurranse.

Regissør Terese Moe Dahle hadde på forhånd spikket sammen en oppgave som ved første øyekast kunne framstå som mildt sagt spesiell. Hvert lag fikk utdelt en vedhaug som de deretter skulle lage et verk av. Agentene tok oppgaven på strak arm og bygde hver sin stabel – og måtte argumentere for tanken bak byggverkene da ordførertrioen entret arenaen.

Etter en kjapp utgreiing var beslutningen fra ordførerne enstemmig:

For aller første gang gjennom hele reisen sto PETTER som vinner av dagkonkurransen!

SALT til dessert

Visjonsreisens aller siste oppgave var naturlig nok å lage en sang – til tre forskjellige melodier signert Åge Aleksandersen. May-Britt valgte «Levva Live'», Petter «Så gla i dæ», mens Morten fikk «Fire pils og en pizza».

Heller ikke denne gangen skulle agentene gjøre oppdragene alene. Foruten to lokale medhjelpere hver, fikk agentene også et gjensyn med hjelperne de traff tidligere i uka. På toppen av det hele fikk de bistand fra gospelkoret Salt!

Her kan du se alle sendingene fra Namsos senturm